Dejta som ensamstående – hur funkar det?

 

Är det svårare att dejta som ensamstående? Svaret är kort och gott ja. Det är betydligt mycket svårare just eftersom tiden inte räcker till. Du måste ta hand om dina barn och finnas där dagligen. Visst kanske det går att skaffa barnvakt någon gång då och då, men det är sällan man kan få hjälp på en återkommande basis. Att dejta är dock inte omöjligt, även om det är lite klurigare. Här får du smarta tips på hur du lyckas med dejtandet även om du är ensamstående förälder.

Dejta på internet

Idag är det otroligt populärt att prova dejting på internet. Det betyder att du använder dig av olika hemsidor eller appar där du har möjlighet att träffa andra människor. Det finns mängder med olika hemsidor att välja mellan och ibland kan de även ha en nisch. Inte helt omöjligt hittar du sidor som riktar sig till just ensamstående. Ibland är det kostnadsfritt att registrera sig och ibland tillkommer en prenumerationsliknande avgift.

Var ärlig från början

Har du fått kontakt med någon som du tycker är intressant är det viktigt att du lägger alla kort på bordet. Med det menar vi att du ska informera om att du har barn och att detta kan göra det svårare för dig och att du, eventuellt, kan komma att behöva avboka träffar med kort varsel. I dealen som förälder ingår det att sätta barnen först och det ska du göra även om du är upp över öronen förälskad.

Välj smart

Ett vanligt misstag som ensamstående föräldrar gör är att de tror att det är så svårt att dejta att man måste ”ta den man får”. Så ska du absolut inte tänka! Du har barn att ta hand om och det är otroligt viktigt att du gör ett bra val när du släpper in en ny människa i ditt och kanske eventuellt också barnens liv.

Presentera endast när det är seriöst

Dina barn behöver inte veta hur mycket eller vem du dejtar innan du är 100 % säker på att det kommer att bli något seriöst. Barn är väldigt känsliga av naturen, men samtidigt kan de knyta an väldigt fort. Se därför till att du inte presenterar någon för tidigt. Om relationen inte håller och ni väljer att sluta dejta har dina barn redan utvecklat en relation och kommer troligtvis att undra vart din speciella vän tog vägen.

Informera ditt ex

Vi säger inte att du ska skicka iväg ett sms inför varje dejt eller att du ska gå in på detaljer, men om exet fortfarande finns med i bilden bör du informera om att du dejtar. Det är ingen hit och även respektlöst att exet får den informationen av barnen. Dessutom blir det också en fin gest för den du träffar nu att veta att du inte döljer er relation.