Familjefilmer

 

Som familj är det ständigt en utmaning att hitta nya aktiviteter som passar alla familjemedlemmar. En åldersskillnad mellan syskon eller mellan barn och vuxna leder ofta till att var och en har sitt eget intresse, som inte alltid är kompatibelt med andra. Det viktigaste när ni gör någonting som familj är ändå att alla i familjen har roligt och njuter av umgänget. Därför är valet av aktivitet en viktig fråga – och ibland kan det handla om något så enkelt som en film.

 

Familjefilmer är en genre som fått en enorm potential i och med att filmintresset spridit sig till alla olika delar av samhället. Familjefilmen kännetecknas av ett

Familjefilmer 2

äventyr eller en historia som berättas med en stor dos värme och humor. På så sätt kan både barn och vuxna känna sig trygga i förvissningen om att filmen ska passa just dem. Precis som med all annan kultur finns det dock bättre och sämre familjefilmer – och om ni vill vara säkra på att den där mysiga filmkvällen ska bli lyckad är det smart att välja en klassiker. En sådan klassisk familjefilm är E.T, som är den berömda historien om en utomjording som landar på jorden och får bo hos en amerikansk familj. De skapar snabbt ett känslomässigt band till E.T., och vi får följa den spännande utvecklingen av äventyret. Regissören heter StevenSpielberg, som har kallats ”kungen av familjefilmer” tack vare hans känsla för vad som går hem hos både liten och stor.

 

En annan familjefilm som vunnit mångas förtjusning är Lejonkungen. När den tecknade versionen av den klassiska historien lanserades 1995 var det många som var skeptiska till den moderna animationstekniken och Elton John som soundtrack, men det är just två av ingredienserna som har fått Lejonkungen att bli en megasuccé världen över. Den ikoniska scenen när Simba förkunnas till ny kung efter Mustafa är ett stycke modern filmhistoria. En familjefilm från senare år är Pirates of the Caribbean. Den kom 2003 och inkluderar stjärnor som Johnny Depp och Orlando Bloom i ett äventyrsdrama som till stora delar utspelar sig till havs. Därefter har flera uppföljare spelats in efter att den första filmen firade stora triumfer.

 

Än i dag lanseras det ständigt nya familjefilmer. Om du vill se dem, eller se om någon klassiker, kan en digitalbox göra att du får tillgång till en rad olika kanaler som visar just familjefilmer. Genom att köpa en digitalbox från Canal Digital får du flexibiliteten att välja ett kanalpaket som passar just din smak.

 

Taggar: