Semester med barnen

 

Om du är reseintresserad och förälder har du säkert funderat på att sammanföra två av dina stora kärlekar i livet. Kanske har du redan testat att ta med barnen på semester, men fann att du stötte på hinder som du nu vill passera. Att vi vill ta med barnen på resa är förstås ingen överraskning. Som förälder är en av drivkrafterna att ständigt ge sina barn härliga minnen, precis som du kanske har minnen från dina semestrar som barn. Dessutom är semestern en tid när familjen får umgås tillsammans och njuta av välförtjänt avkoppling. Att resa med barn är dock något som kräver lite planering och vaksamhet. Om du läser på inför avresan kan resan bli till en underbar familjesemester, men om du inte är förberedd är risken stor att du får ägna merparten av resan åt att ta hand om missnöjda barn.

 

Om du åker med en bebis under de första månaderna och ammar behöver du inte tänka på maten. Då har bebisen alltid tillgång till mat när han eller hon börjar bliSemester med barnen 222 hungrig, och du slipper ett extra huvudbry med matförpackningar och kylning. När bebisen börjar bli något äldre kan du behöva tänka ett steg extra innan ni kliver på ett flyg eller dylikt. Att göra i ordning maten innan det väl är dags för bespisning rekommenderas varmt eftersom det annars kan vara ett stort stressmoment på en plats med många människor som kanske inte alltid uppskattar en skrikande bebis. Just hänsynen till andra är något som du kan behöva ta med i beräkningen när du åker iväg med en bebis. Att se till att bebisen har en fräsch blöja och en mätt mage underlättar inte bara din egen resa utan många medresenärers.

 

När barnen börjar bli lite större ökar möjligheterna för att göra något tillsammans eftersom de har blivit tillräckligt gamla för att kunna uppskatta mer avancerade aktiviteter. Det är dock viktigt att anpassa resmålet efter dina barns intressen om du vill behålla deras uppmärksamhet under en längre period. Att ta med dina barn för att se Stonehenge är kanske en dröm du länge har haft, men risken finns att de tröttnar relativt snabbt om de saknar en historisk kontext. Om du gillar charter är det ett smart sätt att få en stunds avkoppling eftersom de allra flesta barn tycker om att leka i vattenland och äta glass. Dessutom finns det ofta olika former av barnklubbar som gör att du kan få hjälp med barnvaktningen.

 

Taggar: