Campa hela familjen

 

Att åka ut och campa är en billig och mysig semester för hela familjen. Men du kanske inte vågar när du har små barn som du inte vet om de kommer trivas i tältet? Om det regnar vad händer då? Här kommer du få praktiska tips och idéer för att tält- eller husvagns-semestern ska bli sådär mysig som den ser ut i barnböckerna och att det ska bli ett roligt minne att titta tillbaka på för hela familjen. Luta dig tillbaka och ta del av inspirerande idéer för en oförglömlig semester som plånboken också trivs med.

Semester med familjen

Packa in hela familjen i bilen och ge er ut på äventyr. Sverige har många vackra platser att besöka på sommaren. Ta ett område varje sommar och du ska se att barnens geografikunskaper också kommer att bli bättre när ni passerar genom olika landskap på er resa. Att bo i tält är faktiskt mysigt. Satsa på rejäla luftmadrasser som gör att nätterna blir behagligare. Välj sovsäckar efter säsong och individuella förutsättningar. Den som fryser lätt kan gärna ha en sovsäck för kallare väder och den som blir varm en för varmare klimat. För ovana campare kan ett tält du slår upp på biltaket vara en spännande nyhet.

Roliga aktiviteter på semestern

Att spendera hela dagarna på campingen kan lätt göra att det blir dålig stämning och bråk i tältet. Ta chansen att utnyttja naturen i närområdet där ni är. Finns det kanotuthyrning är det en spännande aktivitet. I en Canadensare, som är en en bred och öppen kanot kan även små barn följa med. Kom bara ihåg att alla måste ha flytväst. Ta med lunch och något gott i termos att dricka så kan det bli en heldag. Det är roligt att laga mat tillsammans i ett stormkök på någon klippa vid vattnet. Då det ofta är eldningsförbud på sommaren och grillning inte är att tänka på är det ett bra alternativ.