Lekar i badkaret

 

Något som verkligen kan sätta guldkant på vardagen är att som förälder få tillbringa en lugn (eller inte så lugn) stund vid badkarskanten tillsammans med sitt barn, som plaskar och leker i badkaret. Om ni inte har ett badkar än hittar ni ett stort utbud på Swedmart.se. För att göra badstunden ännu roligare finns det många leksaker och lekar man kan använda sig av.

För barnet är nämligen badstunden inte bara ett sätt att bli ren, utan en tid att utforska och upptäcka allt han eller hon kan om vatten. För att främja upptäckandet kan man som förälder bidra med lite mer intressanta leksaker än en badanka. Den ultimata upptäckarleksaken är till exempel burkar och hinkar, som man kan fylla med vatten och hälla vatten ur. Vill man kan man köpa särskilda badhinkar i olika färger med hål i botten så att vattnet rinner igenom dem. Annars fungerar en tom sylthink lika bra. En hink kan också användas för att imponera på ditt barn genom att skapa världens största prutt, genom att sänka den upp-och-ner-vända hinken i vattnet och sedan höja den långsamt. Andra förpackningar som man kan återvinna som badleksaker är tomma ketchupflaskor och tomma schampoflaskor, som fungerar utmärkt att spruta vatten ur.bath-664062_640

Andra saker från köket som man kan ta med sig till badkaret, förutom sylthinkar och ketchupflaskor, är en måttsats. Med måttsatsen kan ni prova att ”experimentera” och se hur många matskedar det behövs för att fylla ett decilitermått, och så vidare.

Något annat som är roligt att leka med i badet är skum. Det går att skapa skum ganska enkelt med nästan vilken duschgel som helst, det behöver inte vara särskilt badskum. För att få så mycket skum som möjligt kan du klicka ut lite duschgel i handflatan och spruta mot den med hård duschstråle. Voilá, skumbad!

Om man vill att badstunden ska bli just en lugn stund kan man prova att släcka ljuset i badrummet, och istället använda värmeljus. Då kan man som förälder till exempel läsa en saga för barnet medan det badar (använd förslagsvis en ficklampa för att se vad du läser).

Oavsett vad ni gör i badet är det en stund som bara du och barnet tillbringar tillsammans. Därför är det viktigt att ta tillvara på de stunderna och göra dem speciella.

 

Taggar: